Persoonlijke coaching

Werken in een organisatie kan best lastig zijn. Soms vraagt een functie kwaliteiten of vaardigheden die een medewerker nog onvoldoende heeft, of waarin hij/zij zichzelf dwars zit. Een coachtraject is vaak effectiever dan een training, omdat het juist gaat om die persoonlijke overtuiging, angst of rem die het gewenste gedrag in de weg staat. Vaak weten mensen prima WAT ze anders moeten doen maar weten niet HOE.

Ik daag je uit in het herkennen en vrijmaken van je vermogens om effectief te functioneren in je werk en leven.

In een persoonlijk coachtraject staat centraal: inzicht krijgen in eigen gedrag (en belemmeringen), experimenteren met ander gedrag en dit direct in de praktijk te brengen.

Versterken van persoonlijk leiderschap is de kern van coaching. Concrete vragen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Ik wil beter afstemmen op een ander.
  • Ik wil effectiever zijn in de samenwerking met collega’s of leidinggevende.
  • Ik wil slim en effectief beïnvloeden.
  • Ik wil zorgen dat ik gehoord word.
  • Ik wil staan voor wie ik ben en heldere keuzes maken.

 

Mijn verwachting van jou
Van jou als coachee verwacht ik dat je bereid bent om te gaan onderzoeken en experimenteren. Als je wel weet wat je wilt verbeteren, maar je hebt je probleem en doel nog niet volledig helder, dan help ik je daar bij. Waar ik vanuit ga is dat je jezelf serieus neemt in jouw vraag of probleem en het risico wilt nemen om te groeien en ontwikkelen.

Aanpak
Centraal staat steeds: inzicht krijgen in gedachten, gevoel en gedrag, concreet ervaren hoe je het nu doet en hoe je het ook anders (effectiever) kunt doen!
Tijdens de coaching reflecteer ik direct op het gedrag dat je laat zien in relatie tot je coachvraag. Ik zal je prikkelen, uitdagen en je laten ervaren hoe je effectiever kunt zijn. Naast het gesprek werk ik graag met actieve vormen, bijvoorbeeld het innemen van verschillende posities, rollen of plekken in de ruimte.
Mijn werkgebied ligt in het midden van het land.

Wil je onderzoeken waar je precies op vastloopt of je energie kwijt raakt? Wil je simpelweg effectiever worden in je gedrag of zoek je een coach voor je medewerker? Neem dan contact met me op!.