Coby

Leren en ontwikkelen staat centraal in wat ik doe en wie ik ben.

In mijn werk betekent dit dat ik werken in organisaties altijd met een lerende blik bekijk. Hoe kun je leren van elkaar, waar liggen verbindingen en wat ‘werkt’, en wat (nog) niet? De vraag stellen en samen tot een antwoord komen, dat typeert mijn aanpak. Ik vind het belangrijk om te werken op basis van een visie, leveren van concrete toegevoegde waarde en om te ontwikkelen in co-creatie. Het hebben van een heldere doelstelling en gezamenlijk beeld van het eindresultaat is voor mij het vertrekpunt voor een leertraject of coachopdracht.

Voor mij persoonlijk betekent ‘een leven lang leren’ dat ik, naast DOEN in de praktijk, ruim tijd investeer aan scholing, bijscholing en netwerken. Ik ben geïnteresseerd in andere gezichtspunten en wil daar graag aan bijdragen. Als persoon ben ik enthousiast, pragmatisch en heb ik een nuchtere inslag. Mijn kracht ligt in de verbinding en het stellen van de juiste vragen.

Coby-Smeenk-webgastblog-Anders-leren
Coby op Linkedin: logo_in_nav_44x36

Hieronder een greep uit wat anderen over mij zeggen:

  • Coby is initiatiefrijk, communicatief, flexibel, doelgericht en leergierig;
  • ze is op operationeel, tactisch en strategisch niveau een sterke gesprekspartner;
  • ze kan mensen (ver)binden, betrekken en enthousiast maken voor nieuwe ontwikkelingen;
  • ze weet visie te vertalen naar de dagelijkse realiteit: ziet kansen en kan deze verzilveren;
  • zij is proactief en creatief in de ontwikkeling en inzet van leerinterventies;
  • ze hecht veel waarde aan openheid en duidelijkheid;
  • Coby is een netwerker, zowel in het directe als indirecte werkgebied;
  • en last but not least, heeft ze een sterke business focus.

Co-creatie
In mijn jarenlange werk ervaring ben ik me steeds bewuster geworden van de kracht en waarde van co-creatie. Leertrajecten ontwikkel ik graag samen met de organisatie, waarbij de professionals zelf zo snel mogelijk aan het stuur komen te staan.

Naast co-creatie werk ik op basis van:

Verbinding
Leren en ontwikkeling van medewerkers heeft echte meerwaarde als het is verbonden met de doelstelling van bedrijf. In mijn aanpak zoek ik steeds naar invulling van deze connectie.

Zelfsturing
Ik vind het belangrijk dat de eigen kracht van managers en medewerkers worden aangeboord en aangesproken. Dat zij zich bewust zijn van de ruimte en beperking in de werkcontext en hoe zij hier zelf-sturend in kunnen blijven.

Verantwoordelijkheid
Pakken van eigen verantwoordelijkheid en nemen van eigenaarschap, daar ligt  de beïnvloedingsruimte en energie.

Samenwerking
Samen bereik je meer dan alleen. Maar echt samenwerken is lang niet altijd eenvoudig. Het vraagt om goed luisteren en vragen stellen, begrip hebben voor elkaars positie en belangen. Om soms je eigen beeld kunnen loslaten en daar soms juist stevig aan vasthouden.

Meer dan werken alleen….

Mijn inspiratie en energie haal ik uit de natuur, lezen en praten, sporten en reizen. Ik vertoef graag in het bos, daar kan ik mezelf weer helemaal opladen. De term ‘flexitariër’ past me en ik eet zoveel mogelijk biologisch. Op sportief gebied ben ik van de ambitieuze doelen. Na twee keer een halve marathon te hebben gelopen is het eerstvolgende doel de kwart triatlon.
Ik woon in Amersfoort, met mijn echtgenoot Leo. Wij houden beiden van lange reizen met de rugzak.

rondje-open   Leertrajecten

Leren vraagt focus en oefening. Leren op de werkplek levert een hoog rendement, maar hoe doe je dat? En hoe plaats je leren in het grotere geheel van leiderschap, besturing en strategie van het bedrijf?

rondje-dicht-paars   Persoonlijke coaching

Je bent een professional, lekker aan het werk maar je loopt tegen een belemmering aan. Ik help je om te zien waar jouw aandeel ligt en hoe je weer aan het stuur komt.

rondje-dicht   Teamcoaching

Sterk samenwerkende teams zijn de basis van een goed functionerende organisatie. Alle reden dus om volop in deze samenwerking te investeren. Kan je team een nieuwe impuls gebruiken? Dan kan ik je helpen.